Hovězí roštěná s čínskými houbami

Recept na hovězí roštěnou se smetanovou omáčkou a čínskými houbami. Vhodnou přílohou je rýže nebo opečený brambor.


4.714x
45 min
1×

Ingredience

2 plátkyhovězí roštěnka (á 200 g)

marináda

1 stroužekčesnek
4 lžíceolej
150 mljogurt
1-2 lžíceomáčka Tamari

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
2 špetkymletý zázvor
mletý černý pepř
umeocet

omáčka

250 mlvývar
1 lžičkamáslo
1 kscibule
1-2 lžičkyhladká mouka
100 mlsmetana na vaření
1 sklenicečínské houby šupinatky

Postup přípravy

Hovězí plátky z roštěné (asi 1,5 cm vysoké) očistíme, blány nakrojíme, maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s olejem, omáčkou Tamari, špetkou mletého zázvoru a prolisovaným česnekem. Do této směsi maso naložíme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat.

Mezitím si připravíme omáčku s čínskými houbami. Houby necháme okapat na sítku a oloupanou malou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme okapané houby a restujeme asi 2 minuty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a zaprášíme hadkou moukou. Dále vše opékáme asi 3 - 5 minut, podljeme vývarem a zakrýté zvolna povaříme asi 10 minut. Zhoustlou omáčku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželkou a umeoctem. Omáčku prohřejeme, ale již dále nevaříme.

Marinované roštěnky osušíme a na pánvi s horkým olejem zprudka pečeme přibližně 3 - 4 minuty z každé strany. Pak teplotu snížíme a dopečeme doměkka.

Plátky masa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou s houbami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k hovězí roštěné s čínskými houbami je rýže nebo opečený brambor.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěná s čínskými houbami

Zpět na recept