Hovězí pupek po burgundsku

Recept na vynikající hovězí pupek dušený ve vínu a zelenině.


4.271x
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksmrkev
2 ksbobkový list
400 mlčervené víno
2 lžícehladká mouka
150 mlhorká voda
3 řapíkyřapíkatý celer
3 ksčervená cibule
2 lžícetřtinový cukr
6 kuličekcelé nové koření
800 ghovězí pupek

podle chuti

sůl
čerstvý mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Hovězí pupek nakrájíme na větší kostky, minimálně tak 1,5 x 1,5 cm. Opepříme je a zaprášíme moukou.

Rozpálíme pánev. Vlijeme olej, vsypeme pupek s rozpůleným česnekem a zprudka kousky restujeme ze všech stran. Pak maso zalijeme částí vína, osolíme, vyjmeme česnek, přidáme koření, přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Pupek dusíme asi 1,5 - 2 hodiny nebo než téměř změkne. Během toho maso podléváme vodou a vínem.

Zatím si připravíme zeleninu. Tu očistíme. Celer nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíky, Malé červené cibulky rozčtvrtíme a mrkev nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Zeleninu vsypeme k masu, přidáme cukr a dusíme dalších 30 - 45 minut, než je maso dost měkké a omáčka zkaramelizuje. Podle potřeby podléváme.

Hovězí pupek po burgundsku podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí pupek po burgundsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká