Hovězí po burgunsku

Hovězí dušené na víně s estragonem.


4.117x
90 min
1×

Ingredience

150 gslanina
2 lžíceolej
200 gžampiony
3 ksbobkový list
50 ghladká mouka
500 mlhovězí vývar
8 ksmalé cibulky
1 lžícekrájený estragon
2 lžícekrájená petrželová nať
600 gzadní hovězí maso
350 mlčervené víné

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky 3-4 cm velké a slaninu na nudličky. Na rozpáleném oleji osmažíme slaninu, přidáme oloupané, ale celé cibulky a dozlatova všechno osmažíme. Slaninu i cibulku vyjmeme a ve výpeku orestujeme maso. Pak je zaprášíme moukou a za stálého míchání zředíme horkým vývarem (masox, bujón). Uvedeme do varu, přilijeme víno, osolíme, opepříme a přidáme bylinky i koření. Přiklopíme a za občasného promíchání dusíme do změknutí masa. Žampiony očistíme, nakrájíme je na čtvrtky a spolu s cibulkou i slaninou přidáme k měkkému masu do hrnce a krátce podusíme. Před podáváním vyjmeme bobkový list. Hotové hovězí po burgunsku servírujeme nejlépe s vařenými bramborami. Přílohou může být i čerstvá zelenina.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí po burgunsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena