Recept na lehce připravený hlavní chod z hovězích marinovaných plátků s mrkví.
Hodnocení
4.6
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Čerstvě mletý pepř
Podle potřeby
Voda1/2 sklenky
Ostatní
Mrkev3 ks
Olivový olej1 lžíce
Hovězí libové maso1 kg
Marináda
Olivový olej1 lžíce
Balzamikový ocet8 lžic
Postup přípravy
Kus libového hovězího masa očistíme. Maso nakrájíme na tenké a menší plátky.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíky. Krátce ji povaříme v osolené vodě.
V misce promícháme olej, balzamikový ocet, majoránku, čerstvě mletý pepř, sůl a do misky vložíme plátky masa. Plátky masa marinujeme 20 minut za občasného obracení.
Plátky masa smažíme v trošce oleje prudce z obou stran.
Přidáme mrkev a podle potřeby pár lžic vody a společně pár minut prosmažíme.
Hovězí plátky s mrkví podáváme s rýží k hlavnímu chodu.