Hovězí oháňka na víně

Oháňka s brambory a omáčkou. (Hovězí oháňka je díky nemoci BSE těžko sehnatelná a je zde větší riziko nákazy touto nemocí u člověka.)


3.0554x
60 min
1×

Postup přípravy

Omytou hovězí oháňku nasekáme na 2cm kousky. Opečeme je prudce na rozpáleném tuku. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dorůžova osmažíme.


Vložíme oháňku, přidáme koření a osolíme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme trochu citronové kůry. Podusíme, vmícháme protlak, červené víno a dusíme doměkka.


Vyjmeme maso a šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procedíme přes husté síto. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.



Maso podáváme například s pečenými brambory a vše přelijeme omáčkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí oháňka na víně

Zpět na recept