Oháňka s brambory a omáčkou. (Hovězí oháňka je díky nemoci BSE těžko sehnatelná a je zde větší riziko nákazy touto nemocí u člověka.)
sůl | |
60 g | tuk |
1 ks | cibule |
tymián | |
citron | |
50 g | rajčatový protlak |
celý pepř | |
bobkový list | |
nové koření | |
1 dl | červené víno |
40 g | hladká mouka |
kořenová zelenina | |
800 g | hovězí omáčka |
Omytou hovězí oháňku nasekáme na 2cm kousky. Opečeme je prudce na rozpáleném tuku. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dorůžova osmažíme.
Vložíme oháňku, přidáme koření a osolíme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme trochu citronové kůry. Podusíme, vmícháme protlak, červené víno a dusíme doměkka.
Vyjmeme maso a šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procedíme přes husté síto. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.
Maso podáváme například s pečenými brambory a vše přelijeme omáčkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena