Hovězí oháňka na víně

Oháňka s brambory a omáčkou. (Hovězí oháňka je díky nemoci BSE těžko sehnatelná a je zde větší riziko nákazy touto nemocí u člověka.)


3.0554x
60 min
1×

Ingredience

sůl
60 gtuk
1 kscibule
tymián
citron
50 grajčatový protlak
celý pepř
bobkový list
nové koření
1 dlčervené víno
40 ghladká mouka
kořenová zelenina
800 ghovězí omáčka

Postup přípravy

Omytou hovězí oháňku nasekáme na 2cm kousky. Opečeme je prudce na rozpáleném tuku. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dorůžova osmažíme.

Vložíme oháňku, přidáme koření a osolíme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme trochu citronové kůry. Podusíme, vmícháme protlak, červené víno a dusíme doměkka.

Vyjmeme maso a šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procedíme přes husté síto. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.

Maso podáváme například s pečenými brambory a vše přelijeme omáčkou.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí oháňka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena