Oháňka s brambory a omáčkou. (Hovězí oháňka je díky nemoci BSE těžko sehnatelná a je zde větší riziko nákazy touto nemocí u člověka.)
sůl | |
60 g | tuk |
1 ks | cibule |
tymián | |
citron | |
50 g | rajčatový protlak |
pepř celý | |
bobkový list | |
nové koření | |
1 dl | červené víno |
40 g | hladká mouka |
kořenová zelenina | |
800 g | hovězí omáčka |
Omytou hovězí oháňku nasekáme na 2cm kousky. Opečeme je prudce na rozpáleném tuku. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dorůžova osmažíme.
Vložíme oháňku, přidáme koření a osolíme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme trochu citronové kůry. Podusíme, vmícháme protlak, červené víno a dusíme doměkka.
Vyjmeme maso a šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procedíme přes husté síto. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.
Maso podáváme například s pečenými brambory a vše přelijeme omáčkou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.