Nejdříve je si připravíme marinádu. Převařenou vychladlou vodu smícháme s vinným octem, kořením, prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Do marinády naložíme na 48 hodin maso.
Slaninu nakrájíme nadrobno. V kastrole ji necháme rozpustit. K teplé slanině přihodíme máslo. Vyjmeme maso z marinády, osušíme ubrouskem a vložíme na slaninu. Když se maso začne opékat, přidáme okapanou cibuli z marinády. Barví se velmi pomalu, protože je vlhká.
Mezitím dáme zbylou marinádu vařit na tak dlouho, až se jí skoro polovina vyvaří. Touto vřelou tekutinou maso v kastrole přelijeme, přidáme víno a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby podlíváme vínem. Na závěr vše zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku.
Hovězí na smetaně dochutíme a můžeme podávat.
Ochutnáme, dochutíme ... a jíme.