Vaření.czReceptyHovězí na mandlích a zázvoru

Hovězí na mandlích a zázvoru

Recept pro změnu pro milovníky hovězího.


3.85x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kszázvor
0.5 lžícekari koření
500 ghovězí zadní
100 gmandlové lupínky
2 lžícepřepuštěné máslo
2 lžícemandlový olej

podle chuti

sůl
šalotka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Šalotky očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Asi 5 cm kousek oddenku zázvoru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Osolíme a opepříme je. V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme do něj maso, šalotky s česnekem i zázvor a na prudkém ohni vše restujeme, maso otáčíme. Restujeme asi 5 - 7 minut. Ne déle, protože maso pak ztvrdne a musí se dusit. Během restování maso okořeníme kari kořením a vmícháme mandle. Hovězí na mandlích a zázvoru ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo pečené brambory.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí na mandlích a zázvoru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena