Hovězí maso pečené přes noc

Maso se zeleninou a kořením dlouho pečené při nízké teplotě. Na čas sice poněkud náročnější recept, ale výsledkem je chuťově naprosto jedinečný pokrm.


4.6212x
35 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 kscibule
0.5 ksceler
1 lžícesádlo
2 ksmrkev
1 kspetržel
3 lžícehladká mouka
200 mlsmetana ke šlehání
1 sklenicevoda na podlití
1 kghovězí maso zadní

podle chuti

sůl
1 lžícecitron
mletý černý pepř

směs

2 snítkyrozmarýn
5 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
3 snítkyčerstvý tymián
10 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek nakrájíme na plátky.

Do kastrolu, který má dobře těsnící pokličku, dáme nasekanou cibuli, sklenici vody, nakrájený česnek a kořenovou zeleninu. Na tuto zeleninovou podestýlku položíme připravené maso se sítkem na koření, do kterého vložíme bobkové listy, nové koření, celý pepř a snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu.

Poklicí přiklopený kastrol dáme do elektrické trouby, nastavíme na 70 - 90 °C a necháme péct celou noc.

Ráno máme měkké maso ležící ve vynikající šťávě. Maso vyjmeme a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Koření vyndáme. Zeleninu ponorným mixérem rozmixujeme a můžeme ji zředit vodou. Zahustíme jíškou ze dvou lžic hladké mouky a lžíce sádla, přidáme smetanu rozkvedlanou s lžící hladké mouky a provaříme 20 minut. Ochutíme podle chuti solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou nebo octem. Maso nakonec vrátíme do hotové omáčky.

Hovězí maso pečené přes noc podáváme s knedlíky nebo noky.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso pečené přes noc

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.