Vaření.czReceptyHovězí maso na žampionech

Hovězí maso na žampionech

Chutný recept pro přípravu hovězího masa.


5.02x
60 min

Ingredience

1 kscibule
2 lžíceplnotučná hořčice
50 gčerstvé žampiony
100 mlsmetana na vaření
0.5 kghovězí kýta
2 lžícejemný kečup

podle potřeby

olej
hotová jíška

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a v míse promícháme s trochou hořčice. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso orestujeme. Jakmile máme maso zatažené, vyndáme jej na talíř a na stejnou pánev vsypeme cibulku, kterou taktéž orestujeme. Poté k cibulce dáme zpět maso, přimícháme kečup, zalijeme vodou a pod pokličkou hovězí maso podusíme. Jakmile je maso měkké, přidáme kmín a na kostičky nakrájené žampiony a ještě chvíli povaříme. Nakonec hovězí na žampionech zahustíme jíškou a na zjemnění můžeme přidat smetanu. Vše promícháme a ještě krátce povaříme. Hovězí na žampionech podáváme s oblíbenou přílohou - těstovinami či rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena