Hovězí maso dušené se sójou

Recept na hovězí se sójou, které podáváme s knedlíkem, těstovinami, ale i jen tak s pečivem.


3.02x
90 min

Postup přípravy

Oloupeme a nakrájíme nadrobno 2 hodně velké cibule, které osmažíme do červena na 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, 3 - 5 stroužků česneku nakrájených na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk.

Po vydušení šťávy přidáme oloupané cibulky, 3 vrchovaté lžičky gulášového koření a vodou spařené sójové kostky. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby a chuti zahustíme.

Jako příloha se k hovězímu masu dušenému se sójou hodí skoro vše, co máme rádi, jenom brambory ne.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso dušené se sójou

Zpět na recept