Vaření.czReceptyHovězí karbanátky ve smetanové omáčce

Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce

Lahodné karbanátky ve smetanové omáčce vhodné i k nedělnímu obědu.


4.19x
30 min

Ingredience

4 lžícestrouhanka
0.2 lsmetana
400 gmleté hovězí maso
1 lžícečerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

omáčka

1 lžícehladká mouka
0.3 lkyselá smetana
1 lžícečerstvá petrželka
1 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, ochutíme solí a bílým pepřem. Z připravené hmoty lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou vytvarujeme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme. Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem. Podle chuti osolíme a opepříme. Mleté řízky vložíme zpátky do omáčky. Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor kvetina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena