Vaření.czReceptyHovězí karbanátky s tvarohem a zeleninou

Hovězí karbanátky s tvarohem a zeleninou

Recept na karbanátky z mletého hovězího masa. Ideální přílohou jsou podušené brambory s mrkví na cibulce a ochucený vyšlehaný tvaroh.


5.02x
45 min

Ingredience

2 lžíceolej
4-5 lžicstrouhanka
4 ksbrambory
0.5 lžícemajoránka
2 kscibule
3-4 lžičkyhořčice
4 ksmrkev
150 gtvaroh
400 gmleté hovězí maso
1 lžícečerstvá petrželka
1 svazekjarní cibulka s natí

příloha

sůl
300 gtvaroh
čerstvé bylinky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli prohněteme s mletým hovězím masem, hořčicí, tvarohem a strouhankou. Dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou, rozemnutou majoránkou a vypracujeme hutnou směs, ze které tvoříme menší ploché karbanátky. Zeleninu dobře očistíme. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, jarní cibulku také na kolečka, stejně tak oloupané brambory. Hovězí karbanátky smažíme na menším množství rozpáleného oleje asi 10 minut, občas obrátíme. Na výpek přidáme zeleninu, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí asi 15 minut. Ke konci přípravy zeleninu osolíme a opepříme podle chuti. Hovězí karbanátky podáváme se zeleninou a vyšlehaným tvarohem dochuceným bylinkami jako hlavní chod. Zdobíme čerstvou petrželkou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí karbanátky s tvarohem a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena