Vaření.czReceptyHovězí hranolky v omáčce s těstovinami

Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami

Masové hranolky z hovězího zadního masa nebo roštěnek. Podáváme jako hlavní chod s těstovinami.


4.5102x
60 min
19×

Ingredience

4 lžícerajčatový protlak
1 ksvelká cibule
2 lžícezakysaná smetana
1 lžičkamletá červená paprika
3 lžícesterilovaný hrášek
400 ghovězí kýta
1 hrstnasekaná zelená petrželka
400 mlsilný hovězí vývar

podle chuti

cukr
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakapeme citronovou šťávou, olejem a necháme nejméně 2 hodiny rozležet v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek necháme okapat. Zelenou petrželku omyjeme a usekáme najemno. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme ze všech stran hranolky hovězího masa. Maso vyjmeme a teprve nyní osolíme a opepříme. Na výpeku necháme zpěnit cibuli a červenou papriku. Vmícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit, vsypeme usekanou petrželku a vložíme hranolky hovězího masa. Dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr omáčku s hovězími hranolky zjemníme zakysanou smetanou, vmícháme okapaný zelený hrášek, podle potřeby přisolíme a přisladíme. Již nevaříme. Nejvhodnější přílohou k tomuto pokrmu jsou nudle - hnízda. Podle obliby volíme i rýži a zeleninové saláty. Hovězí hranolky v omáčce podáváme teplé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena