Hovězí eintopf

Recept na oběd z jednoho hrnce, kde nechybí maso, uzenina, ale i spousta zeleniny a samozřejmě brambory.


4.311x
90 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si všechnu zeleninu, maso i koření. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, fazolové lusky také nakrájíme. Fazole z nálevu slijeme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme, jak je libo. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme.

Maso a slaninu nakrájíme a osmahneme na cibulce a trošce oleje. Zalijeme vodou nebo zeleninovým bujonem, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a prolisovaný česnek. Po změknutí přidáme saturejku, nakrájenou zeleninu, bílé fazole a brambory. Vše dohromady opět vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme máslo. Kdo má rád hustší konzistenci může hovězí eintopf zahustit jíškou.

Hovězí eintopf podáváme jako hlavní chod, ke kterému už nepotřebujeme žádnou další přílohu.

user-icon

autor Eliseba


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí eintopf

Zpět na recept