Hovězí eintopf

Recept na oběd z jednoho hrnce, kde nechybí maso, uzenina, ale i spousta zeleniny a samozřejmě brambory.


4.311x
90 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
400 gbrambory
1 kscibule
0.5 ksceler
2 ksmrkev
200 ganglická slanina
400 ghovězí maso
1 konzervabílé fazole

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
máslo
saturejka
bobkový list
mletý pepř
růžičková kapusta
zelené fazolové lusky

Postup přípravy

Připravíme si všechnu zeleninu, maso i koření. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, fazolové lusky také nakrájíme. Fazole z nálevu slijeme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme, jak je libo. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme.

Maso a slaninu nakrájíme a osmahneme na cibulce a trošce oleje. Zalijeme vodou nebo zeleninovým bujonem, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a prolisovaný česnek. Po změknutí přidáme saturejku, nakrájenou zeleninu, bílé fazole a brambory. Vše dohromady opět vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme máslo. Kdo má rád hustší konzistenci může hovězí eintopf zahustit jíškou.

Hovězí eintopf podáváme jako hlavní chod, ke kterému už nepotřebujeme žádnou další přílohu.

user-icon

autor Eliseba


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí eintopf

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena