Vyzkoušejte působivý a lahodný předkrm z hovězího masa. Podle tohoto receptu ho připravíte rovnou i s přílohou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Hovězí zadní200 g
Příloha
Brambory (typ B)750 g
Mrkev 3 ks
Extra panenský olivový olej3 lžíce
Podle potřeby
Čerstvě mletý barevný pepř -
Sůl -
Čerstvý nebo sušený tymián -
Omáčka
Rajčata3 ks
Červená paprika1 ks
Žlutá paprika1 ks
Dobré červené víno1 sklenice
Na ozdobu
Mozzarella1 balení
Sýr Grana Padano200 g
Postup přípravy
Předkrájené maso rozbalíme a necháme dojít pokojové teploty. Pokud pracujeme s masem v celku, nakrájíme ho na tenké plátky. Když ho vložíme před krájením na půl hodiny do mrazničky, bude se krájet lépe.
Brambory nakrájíme na plátky, mrkev na nudličky a dáme na plech s pečícím papírem.
Okořeníme , osolíme a pokapeme extra panenským olivovým olejem. Vložíme do trouby do změknutí brambor a mrkve.
Mezitím si připravíme polevu na maso a pečenou zeleninu: Na olivovém oleji orestujeme papriky, pak přidáme oloupaná rajčata. Po chvíli restování zalijeme dobrým červeným vínem, necháme zredukovat. Na závěr zahustíme bramborovým škrobem.
Hovězí plátky dáme na vteřinku na rozpálený gril. Servírujeme s mozzarellou nakrájenou na plátky a strouhaným sýrem Grana Padano.