Carpaccio z tuňáka

Máte špatnou náladu? Chutná večeře či lehký oběd a hned si zpříjemníte den!


4.58x
25 min

Ingredience

1 hrstrukola
250 gčerstvý tuňák

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

zálivka

2 lžíceolivový olej
1 lžičkačerstvý zázvor
2 lžícecitronová šťáva
1 lžícesójová omáčka
1 lžícečervený vinný ocet
100 mlpomerančová šťáva
1 lžičkapálivá chilli omáčka

na ozdobu

sezamová semínka

Postup přípravy

V malém kastrolu přivedeme k varu pomerančovou a citronovou šťávu a necháme svařit na polovinu. Šťávu necháme vychladnout, přimícháme ocet, sójovou omáčku, chilli omáčku, zázvor a vyšleháme s olejem, solí a pepřem. Tuňáka nakrájíme na plátky, vložíme mezi dva pečící papíry a válečkem je rozválíme na tenké plátky. Plátky opatrně přendáme na talíř vyložený rukolou a pokapeme připravenou zálivkou. Nakonec carpaccio z tuňáka dochutíme mletým pepřem. Na pánvi můžeme ještě orestovat sezamová semínka, vypadají skvěle jako ozdoba. Carpaccio z tuňáka podáváme s bagetou nebo toasty.
user-icon

autor Remy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Carpaccio z tuňáka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena