Hovězí bifteky s ovocem

Exotický název pro exotický pokrm.


3.0129x
35 min

Postup přípravy

Z kusu odblaněné svíčkové nařežeme proti vláknu 3 až 4 cm široké plátky a naklepeme je hřbetem nože. Z jedné strany bifteky potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme proležet.

Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a naplníme brusinkami. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme banány, půlky broskví, ananas a mandle. Asi minutu rozpékáme, přiklopíme a odstavíme.

Mouku rozmícháme s trochou smetany, přidáme zbylou smetanu, sójovou omáčku a masový vývar.

Ve druhé pánvi rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, steaky na ní z každé strany minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou a mícháme, dokud se nespojí.

Hovězí bifteky s ovocem naaranžujeme na talíře a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí bifteky s ovocem

Zpět na recept