Houskový knedlík tety Rézi

Osvědčený recept na přípravu knedlíku.


3.73x
1×

Postup přípravy

Dva dny starou housku nakrájíme na kostičky a necháme ji mírně okorat. Do mísy dáme vlažné mléko, trochu mouky, droždí s trochou cukru a rozmícháme na kašičku. Necháme vzejít kvásek

Do jiné mísy prosejeme mouku se solí. Přidáme vykynutý kvásek a žloutek, promícháme a zaděláme vařečkou vláčné těsto. Do těsta zapracujeme housku a vytvarujeme bochánek, který vložíme zpět do mísy. Těsto přikryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, znovu ho ručně propracujeme a rozdělíme na 2 - 3 části. Z díků vytvarujeme stejně silné šišky a dáme do vroucí vody vařit tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Knedlíky pak vyjmeme a omastíme.

Houskový knedlík tety Rézi se vaří i v utěrce na pařáku. Postup je stejný, jen dobu vaření si musíme ohlídat. Stačí do něj píchnout špejlí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houskový knedlík tety Rézi

Zpět na recept