Rohlíky, nejlépe gumovější, nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme mouku, vajíčko, trochu mléka, kypřící prášek a sůl a smícháme s rohlíky. Kostičky rohlíků se jen lehce obalí těstem, nesmí v něm plavat.
Namočíme si ruce ve vodě a z hmoty uplácáme oválné knedlíky. Vložíme do lehce osolené vody (záleží kolik soli jsme dali do těsta) a vaříme 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany. Po vyndání z vody knedlíky propícháme vidličkou, aby z knedlíků vyšla pára a necháme uležet.
Nakrájíme cibuli a slaninu na jemno, vložíme na pánev a necháme osmahnout cibulku dozlatova. Nakrájíme knedlíky na kostičky a přidáme k osmahnuté cibulce a slanině. Knedlíky necháme na pánvi, aby byly trochu křupavé. Nakonec přidáme rozmíchaná vajíčka a pepř a promícháme. Vajíčka necháme srazit.
Houskové knedlíky ve vajíčku podáváme se zeleninou nebo posypané pažitkou.