Houby ve vlastní šťávě

Zavařené houby, které i v zimě použijeme jako čerstvé.


4.110x
60 min
1×

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na slabší plátky. Připravíme si koření.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, které osolíme, opepříme a přidáme i mletý kmín. Vše podusíme pod pokličkou doměkka. Když máme houby staré a suché, můžeme je podlít trochou vody.

Hotové houby dáme do skleniček a zavařujeme asi
30 minut.

Zavařené houby ve vlastní šťávě necháme vychladnout a umístíme do temné a chladné místnosti. Houby ve vlastní šťávě podáváme kdykoliv je chuť.
user-icon

autor králka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby ve vlastní šťávě

Zpět na recept