Vaření.czReceptyHouby ve sladkokyselém nálevu

Houby ve sladkokyselém nálevu

Konzervace hub, které pak používáme jako přílohu k masu. Vhodné i jako základ skvělých smetanových omáček či polévek.


4.448x
60 min
3×

Ingredience

2 kgčisté houby

nálev

8 kostekcukr
2 lžičkysůl
1 lvoda
0.3 l8% ocet
6 kuličekspolarin

náplň

1 plátekcibule
1 špetkatymián
1 plátekmrkev
3 plátkykřen
2 kuličkyjalovec
1 lístkybobkový list
4 kuličkynové koření
4 kuličkybílý pepř
15 kuličekhořčičné semínko

Postup přípravy

Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek. Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky. Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody. Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme. Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 30 minut na 95 °C. K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houby ve sladkokyselém nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena