Vaření.czReceptyHouby ve sladkokyselém nálevu

Houby ve sladkokyselém nálevu

Konzervace hub, které pak používáme jako přílohu k masu. Vhodné i jako základ skvělých smetanových omáček či polévek.


4.448x
60 min
3×

Ingredience

2 kgčisté houby

nálev

8 kostekcukr
2 lžičkysůl
1 lvoda
0.3 locet 8%
6 kuličekspolarin

náplň

1 plátekcibule
1 špetkatymián
1 plátekmrkev
3 plátkykřen
2 kuličkyjalovec
1 lístkybobkový list
4 kuličkynové koření
4 kuličkybílý pepř
15 kuličekhořčičné semínko

Postup přípravy

Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek. Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky. Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody. Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme. Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 30 minut na 95 °C. K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houby ve sladkokyselém nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena