Houby ve sladkokyselém nálevu

Konzervace hub, které pak používáme jako přílohu k masu. Vhodné i jako základ skvělých smetanových omáček či polévek.


4.448x
60 min
3×

Postup přípravy

Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek.

Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky.

Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody.

Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme.

Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem.

Sterilujeme 30 minut na 95 °C.

K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby ve sladkokyselém nálevu

Zpět na recept