Houby v solném nálevu

Pokud jste vášniví houbaři a nebo máte někoho, kdo vám houby nosí, určitě tento recept vyzkoušejte.


3.0108x
45 min

Postup přípravy

Směs hub očistíme, opláchneme, pokrájíme na plátky a za stálého varu povaříme 4 minuty. Pak je slijeme, propláchneme studenou vodou a plníme do připravených čistých sklenic. Během plnění prokládáme houby bobkovým listem, novým kořením a kuličkami celého pepře. Z vody a soli připravíme solný nálev a ještě teplý nalijeme do sklenic na houby. Uzavřeme a při 100 °C sterilujeme 30 minut. Druhý den sterilaci opakujeme. Houby v solném nálevu uchováváme na tmavém chladnějším místě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houby v solném nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena