Houby v solném nálevu

Pokud jste vášniví houbaři a nebo máte někoho, kdo vám houby nosí, určitě tento recept vyzkoušejte.


3.0108x
45 min

Postup přípravy

Směs hub očistíme, opláchneme, pokrájíme na plátky a za stálého varu povaříme 4 minuty.

Pak je slijeme, propláchneme studenou vodou a plníme do připravených čistých sklenic. Během plnění prokládáme houby bobkovým listem, novým kořením a kuličkami celého pepře.

Z vody a soli připravíme solný nálev a ještě teplý nalijeme do sklenic na houby.

Uzavřeme a při 100 °C sterilujeme 30 minut. Druhý den sterilaci opakujeme.

Houby v solném nálevu uchováváme na tmavém chladnějším místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby v solném nálevu

Zpět na recept