Jeden ze způsobů jak uchovat houby čerstvé a chutné po dlouhou dobu.
120-150 g | sůl |
1 kg | houby |
Houby očistíme, nakrájíme na plátky jako na sušení. Mírně prosolíme a napěchujeme do sklenic. Povrch sklenice ještě zasypeme solí a uzavřeme dvojitým celofánem a gumičkou. Uskladníme v chladném sklepě.
Při použití takto nakládaných hub vždy myslíme nato, že jsou velmi dobře osolené a proto pokrmy, které z nich připravujeme, již nesolíme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.