Houby v nálevu

Nakládané houby jsou velmi chutnou přílohou k masitým pokrmům.


3.1114x
45 min

Ingredience

2 kghouby čerstvé

nálev

8 kostekcukr
2 lžičkysůl
250 mlocet
1 lvoda

podle chuti

cibule
mrkev
feferonka

podle potřeby

koriandr
jalovec
bobkový list
nové koření
celý černý pepř

Postup přípravy

Menší houby očistíme, opláchneme, větší nakrájíme na silnější plátky a vše povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Po scezení je propláchneme studenou vodou a plníme do sklenic. Při plnění houby prokládáme uvedeným kořením a kousky očištěné a omyté zeleniny podle chuti. Houby tím získají výraznější chuť. Vodu svaříme s octem, solí a cukrem. Vlažným nálevem zalijeme houby, sklenice uzavřeme a při 100 °C sterilujeme asi půl hodiny. Houby v nálevu skladujeme na tmavém chladném místě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houby v nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena