Houby s vepřovou panenkou

Houby Portabella s vepřovou panenkou nakládané v pikantní marinádě. Pokrm můžeme připravit v troubě nebo na grilu.


4.36x
30 min

Ingredience

400 gvepřová panenka
1 balíčekhouby Portabella

marináda

6 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
1 ksvejce
300 mlbílý jogurt
3-4 větvičkyčerstvý koriandr
2 lžičkymleté chilli koření
1 lžícestrouhaný čerstvý zázvor
2 lžícekoření Tandoori Masala

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky silné asi 3 cm. Maso lehce naklepeme a osolíme. Houby nakrájíme na pruhy stejně široké jako panenku. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, olejem, strouhaným zázvorem, vejcem a jemně usekaným koriandrem. Směs osolíme a ochutíme chilli paprikou a kořením Tandoori. Do takto připravené marinády vložíme maso a houby a necháme v chladu do druhého dne rozležet. Marinované maso a houby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, podlijeme lžící vody a pečeme v horké troubě při 220 °C doměkka. Upečenou vepřovou panenku s houbami rozdělíme na porce a podáváme s vařenou rýží nebo s tortillou a salsou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houby s vepřovou panenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena