Houby Portabella s vepřovou panenkou nakládané v pikantní marinádě. Pokrm můžeme připravit v troubě nebo na grilu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Marináda
Česnek6 stroužků
Olej2 lžíce
Vejce1 ks
Bílý jogurt300 ml
Čerstvý koriandr3-4 větvičky
Mleté chilli koření2 lžičky
Strouhaný čerstvý zázvor1 lžíce
Koření Tandoori masala2 lžíce
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vepřová panenka400 g
Houby Portabella1 balíček
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky silné asi 3 cm. Maso lehce naklepeme a osolíme. Houby nakrájíme na pruhy stejně široké jako panenku.
Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, olejem, strouhaným zázvorem, vejcem a jemně usekaným koriandrem. Směs osolíme a ochutíme chilli paprikou a kořením Tandoori. Do takto připravené marinády vložíme maso a houby a necháme v chladu do druhého dne rozležet.
Marinované maso a houby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, podlijeme lžící vody a pečeme v horké troubě při 220 °C doměkka.
Upečenou vepřovou panenku s houbami rozdělíme na porce a podáváme s vařenou rýží nebo s tortillou a salsou.