Houbový špíz ve vinném těstíčku

Jednoduchý recept na hlavní jídlo. Přílohou může být chléb, brambory nebo bramborová kaše.


4.86x
35 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na slabší plátky. Houby očistíme a cibuli oloupeme. Ostatní suroviny, párek, houby a cibuli, nakrájíme na plátky silnější, napichovatelné kousky.

Slaninu osmažíme a zesklovatíme, na vzniklém tuku opečeme kolečka párku. Vše připravujeme na jedné pánvi, tepelně zpracované suroviny odkládáme do talíře. Dále lehce osmažíme kusy cibule a podusíme houby, které na pánvi okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem. Zpracováváme i nohy hub.

Tzv. předsmažení provádíme proto, aby suroviny byly zaručeně nesyrové.
Materiál necháme trochu vychladnout a pak pevně napichujeme na jehlu, nebo na špejli. Každý druhý kousek je houba, ostatní suroviny pravidelně střídáme. Uvedené množství vystačí na 8 krátkých nebo 4 dlouhé špízy.
Během předsmažování připravíme těstíčko z 1 vejce, 0,5 dl vína a mouky. Trochu osolíme. Těstíčko by mělo být husté,ale tekoucí.

Špíz namočíme v těstíčku, eventuelně poléváme lžící.

Poté špízy dozlatova ze všech stran na oleji usmažíme. Uvedené množství surovin je orientační.
user-icon

autor volicjozef


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový špíz ve vinném těstíčku

Zpět na recept