Houbový šoulet

Houby, kroupy, hrášek a lahodné telecí maso. Místo krupek můžeme použít také drobné těstoviny.


2.9737x
45 min

Postup přípravy

Kroupy uvaříme doměkka a osolíme. Houby namočíme do studené vody, slijeme a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít samozřejmě i houby čerstvé, které očistíme a nakrájíme na kousky či plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cibuli necháme zpěnit na rozpáleném sádle, přidáme houby, utřený česnek, osolíme a opepříme. Podusíme doměkka. Houbovou směs smícháme s krupkami a scezeným hráškem.

Houbovou směs s krupkami a hráškem urovnáme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené plátky telecího masa a za občasného potírání olejem zapečeme, dokud maso nezměkne.

Hotový houbový šoulet s telecím masem dochutíme rozmarýnem a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový šoulet

Zpět na recept