Houbový šoulet

Houby, kroupy, hrášek a lahodné telecí maso. Místo krupek můžeme použít také drobné těstoviny.


2.9737x
45 min

Ingredience

1 kscibule
sádlo
2 hrnkykroupy
4 plátkytelecí maso
1 hrneksušené houby
0.5 hrnkusterilovaný hrášek

podle chuti

česnek
sůl
rozmarýn
mletý pepř

podle potřeby

olej
strouhanka

Postup přípravy

Kroupy uvaříme doměkka a osolíme. Houby namočíme do studené vody, slijeme a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít samozřejmě i houby čerstvé, které očistíme a nakrájíme na kousky či plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cibuli necháme zpěnit na rozpáleném sádle, přidáme houby, utřený česnek, osolíme a opepříme. Podusíme doměkka. Houbovou směs smícháme s krupkami a scezeným hráškem.

Houbovou směs s krupkami a hráškem urovnáme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené plátky telecího masa a za občasného potírání olejem zapečeme, dokud maso nezměkne.

Hotový houbový šoulet s telecím masem dochutíme rozmarýnem a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový šoulet

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena