Houbový nákyp se slaninou

Směs hub, slaniny a sýru zapečená se smetanou.


4.04x
60 min

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
sůl
50-100 gstrouhanka
1 kelímeksmetana
1 lžícehladká mouka
100 ganglická slanina
1 lžičkadrcený kmín
1 svazekjarní cibulka
150 gtvrdý sýr
700 gsměs hub

na ozdobu

100 gtvrdý sýr

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na pánvi rozpustit. Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme ji na slanině. Přidáme houby i kmín a přikryté pokličkou dusíme asi 15 minut. Směs necháme částečně vychladnout. Sýr nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Do smetany zašleháme mouku a směsí zalijeme houby. Vsypeme sýr, přidáme česnek, podle chuti osolíme a směs důkladně promícháme. Pokud je směs řídká, vmícháme potřebné množství strouhanky. Houbovou směs navrstvíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme ji sýrem nastrouhaným najemno. V předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 180 °C. Houbový nákyp se slaninou podáváme teplý s vařenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbový nákyp se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena