Houbový kuskus na rozmarýnu

Houbový kuskus nejlépe chutná s pravými hřiby. Můžeme ho však připravit ze sušené houbové směsi. Podáváme s větvičkou rozmarýnu a čerstvou zeleninou.


4.626x
45 min
1×

Postup přípravy

Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme.

Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl)

Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.

Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme.

Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový kuskus na rozmarýnu

Zpět na recept