Bramborovo houbové placky jsou skvělé například jako příloha k masu.
sůl | |
1 ks | vejce |
500 g | brambory |
majoránka | |
kmín | |
pepř | |
40 g | hladká mouka |
tuk na smažení | |
250 g | čerstvé houby |
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Nastrouhané brambory osolíme a dáme stranou. Čerstvé houby nakrájíme na malé kousky, osolíme a dusíme v hrnci ve vlastní šťávě. Chvíli odstavíme, přisypeme nastrouhané brambory, přidáme jedno vejce, koření a sůl.
Ze vzniklé směsi tvoříme na pánvi tenké vrstvy, ze kterých smažíme placky. Hotové placky jsou hnědé a křupavé. Jsou dobré i jako příloha k masu.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.