Houbovo-fazolková omáčka

Recept na přípravu velmi chutné omáčky z čerstvých hub nebo žampionů a zelených fazolek, kterou podáváme s knedlíkem.


4.317x
45 min

Ingredience

500 mlvývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícehladká mouka
300 gčerstvé houby
200 gzelené fazolové lusky
200 mlsmetana na vaření 12%

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
1 hrstčerstvá pažitka

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na oleji krátce orestujeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, vypereme, překrájíme na kousky a ve vroucí osolené vodě je uvaříme doměkka. Měkké (nikoliv rozvařené) fazolky slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.

Z másla, cibulky a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a důkladně rozšleháme dohladka. Pak přidáme orestované houby, sůl, pepř a kmín. Houbovo-fazolkovou omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut. Nakonec přidáme fazolky, smetanu a vše ještě krátce povaříme.

Domácí houbovo-fazolkovou omáčku rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbovo-fazolková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena