Houbovec s česnekem

Starý recept na zajímavý pokrm z hub, krupičky, brambor a česneku.


4.88x
90 min

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme. Krupičku namočíme zhruba na hodinu do mléka, sušené houby namočíme do vody, pak je 15 - 20 minut povaříme a dobře scedíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme namočenou krupičku, povařené scezené houby, žloutky, rozpuštěné máslo, prolisovaný česnek a sůl. Dobře promícháme a přidáme sníh vyšlehaný z bílků.

V tenčí vrstvě nalijeme houbovec na vymaštěný plech a zvolna pečeme při asi 200 °C, až je hotový.

Po upečení krájíme houbovec s česnekem na čtverce a podáváme. Houbovec s česnekem nejlíp chutná bez příboru. Houbovec můžeme doplnit kysenou okurkou nebo salátem.
user-icon

autor hanka123


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbovec s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká