Vegetariánský recept, který zasytí a dobře chutná.
100 g | parmazán |
1 lžíce | sójová omáčka |
1 balíček | sušená zelenina |
1 hrst | sušené houby (směs) |
4 ks | mrkev |
180 g | špaldoto |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
řeřicha | |
rajčatové pyré | |
čerstvě mletý pepř | |
podle potřeby | |
voda |
Sušené houby předem namočíme, aby trochu změkly. Mrkev očistíme. Špaldoto uvaříme podle návodu na krabičce. Dá se koupit i s nejrůznější příchutí. Po chvilce vaření přidáme sušenou zeleninu, předem namočené sušené houby a na jemné nudličky nakrájenou karotku. Povaříme do změknutí. Hotové špaldoto podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku a nasekanou řeřichu. Můžeme spojit ochuceným rajským pyré nebo protlakem, budou stačit 2 - 4 lžíce. Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle. Houbové špaldoto dáme na talíře, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bylinkou. Ihned podáváme.
Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce
Jistě souhlasíte, že na vaření během pracovního týdne moc času nezbývá. Rychlost je v tomto případě na prvním místě, ale i tak vám v žaludku nemusí skončit obložená bageta a majonézový salát s rohlíkem. Inspirujte se našimi recepty a připravte si do práce třeba zeleninový kuskus, špaldoto a chutné rizoto.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena