Špaldoto

Výborné jídlo ze zdravé odrůdy pšenice - špaldy.


5.09x
45 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 kscibule
4 ksrajče
150 gtvrdý sýr
1 kscuketa
300 gšpaldové kroupy

podle chuti

sůl
bylinky
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Špaldové kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 30 - 40 minut. Mezitím si na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme cuketu nakrájenou na kostky a nakonec rajčata. Chvilku dusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami - vhodné jsou např. provensálské bylinky, bazalka či petrželka. Uvařené kroupy slijeme a smícháme je s podušenou zeleninou. Polovinu nastrouhaného sýra vmícháme do směsi a necháme špaldoto ještě 10 minut zapékat v troubě. Po vyjmutí a rozdělení na talíře posypeme špaldoto zbytkem nastrouhaného sýra a můžeme podávat.
user-icon

autor Bibík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špaldoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena