Oblíbená česká pochoutka netradičně z hub. Můžete použít i žampiony a pro ostrost přidat chilli papričky.
Hodnocení
3.0
/ 5 (759x)
Ingredience
Ostatní
Olej1 dl
Sůl
Vejce
Strouhanka
Cibule2 ks
Mouka
Jalovec
Houby10 ks
Celý pepř
Bobkový list
Nové koření
Sladkokyselý nálev na okurky (lák)5 dl
Postup přípravy
Houby si očistíme a zbavíme je nožiček. Nachystáme si trojobal - mouku, rozkvedlané vejce (osolíme jej) a strouhanku.
Všechny hlavičky v trojobalu postupně obalíme.
Rozehřejeme si fritovací hrnec nebo si na pánvi rozpálíme větší množství tuku a obalené hlavičky orestujeme. Přibližně 5 minut.
Zatímco se nám budou hlavičky restovat, nakrájíme si cibuli na kolečka a umyjeme si sklenici.
Do sklenice vkládáme vychlazené hlavičky a prokládáme je vrstvami cibule. Nahoře by měla zůstat vrstva cibule, pokud se vám to podaří. Nakonec přidáme koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a lžíci oleje.
Poté zalijeme lákem z Deka a při 70°C sterilujeme 20 minut. Necháme vychladnout a uskladníme sklenici v chladu.