Houbové pečenáče

Oblíbená česká pochoutka netradičně z hub. Můžete použít i žampiony a pro ostrost přidat chilli papričky.


3.0759x
0

Postup přípravy

Houby si očistíme a zbavíme je nožiček. Nachystáme si trojobal - mouku, rozkvedlané vejce (osolíme jej) a strouhanku. Všechny hlavičky v trojobalu postupně obalíme.



Rozehřejeme si fritovací hrnec nebo si na pánvi rozpálíme větší množství tuku a obalené hlavičky orestujeme. Přibližně 5 minut.



Zatímco se nám budou hlavičky restovat, nakrájíme si cibuli na kolečka a umyjeme si sklenici.

Do sklenice vkládáme vychlazené hlavičky a prokládáme je vrstvami cibule. Nahoře by měla zůstat vrstva cibule, pokud se vám to podaří. Nakonec přidáme koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a lžíci oleje.



Poté zalijeme lákem z Deka a při 70°C sterilujeme 20 minut. Necháme vychladnout a uskladníme sklenici v chladu.

Po třech týdnech můžeme konzumovat.

Foto: www.profimedia.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové pečenáče

Zpět na recept