Houbové pečenáče bez cibule

Když vás honí mlsná, hodí se mít doma houbové pečenáče.


3.159x
60 min
1×

Postup přípravy

Houby důkladně očistíme. Pevné hlavičky hub různých druhů nakrájíme na houbové řízky. Houby postupně obalíme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané osolené vejce, strouhanka a usmažíme dozlatova.

Během restování si můžeme připravit oblíbený lák - stejný jako okurkový, nebo si jej můžeme připravit z Deka.

Vlažné nebo vychladlé houbové řízky naskládáme do čistých zavařovacích sklenic. Zalijeme okurkovým lákem. Zavíčkujeme a uložíme do lednice.

Za 3 - 5 dní jsou pečenáče uležené. Je třeba myslet na to, že nejsou řádně sterilované, takže je konzumujeme přednostně.

Můžeme je konzumovat samotné, či s pečivem.
user-icon

autor AlenaK3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové pečenáče bez cibule

Zpět na recept