Houbové noky

Houbové noky mohou být levnou bezmasou večeří. Můžeme je uvařit i jako přílohu k masu.


4.514x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a usmažíme na větším množství másla dozlatova.

Houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a houby, přivedeme k varu. Houby 10 minut povaříme.

Do mísy nasypeme hrubou mouku a promísíme ji se špetkou kypřícího prášku a malou lžičkou soli. Přilijeme vodu, přidáme vejce a důkladně vymícháme hladké těsto, které se nelepí ke stěně mísy. Pokud je příliš řídké a lepivé, přidáme jěště mouku, nebo naopak, pokud je moc tuhé, přilijeme vodu.

Lžící, kterou namáčíme do vody, vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody s houbami. Společně s houbami vaříme ještě asi 10 minut, dokud noky nevyplavou na povrch. Uvařené noky s houbami přecedíme.

Houbové noky podáváme samotné, polévané usmaženou cibulkou. Můžeme je zvolit i jako chutnou přílohu k masu dušenému na houbách, nebo k vepřovému upečenému masu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové noky

Zpět na recept