Jídla z hub jsou nenapodobitelná a v české kuchyni mají asi největší zastoupení, možná že dokonce z celého světa. Stravitelnost hub zlepšíme krájením nadrobno, okyselením octem, citronovou šťávou nebo přidáním koření. Dnes si z nich připravíme omáčku, v níž jsou základem právě houby, smetana a bylinky. Místo žampionů můžeme použít i hříbky a jiné houby, které jsme si přinesli z lesa.
Poznámka:
Pálenka použita v receptu musí mít minimálně 40 % alkoholu, jinak nebude hořet! Dávejte při flambování vždy velký pozor!
Houbová omáčka, po které se budou talíře blýskat. Jak na omáčku z hub pod maso i na těstoviny?
Voňavá, sytá a typicky česká – houbová omáčka má v domácí kuchyni výsadní místo. Uvaříme si tu klasickou smetanovou krok za krokem, prozradíme, jaké houby použít a jak z omáčky udělat parádní jídlo, ať už ji podáváte s knedlíkem, masem nebo těstovinami.
Rady a tipy: Jak naložit houby, jak připravit správný lák?
Pokud už jste přejedeni houbových omáček, polévek a smaženic, zkuste houby s octem. Naučíme vás to od samého výběru hub, čištění až po různě ochucené nálevy až po samotné zavařování.
Autor:100

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena