Vaření.czReceptyHoubová polévka se smetanou

Houbová polévka se smetanou

Vynikající polévka z čerstvých hub.


3.294x
60 min

Postup přípravy

Čerstvé houby očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Místo čerstvých hub můžeme použít i sušené (30g) nebo zmrazené. Sušené je třeba dopředu namočit minimálně na 3 hodiny. Připravené houby nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nasekané houby a krátce podusíme, aby houby pustily aroma. Pak houby zaprášíme moukou a krátce vše osmahneme. Za stálého míchání zaléváme houbový základ polévky vývarem. Pro opravdovou houbovou chuť můžeme použít vývar z houbového bujonu. Polévku vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Houbovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Ještě polévku krátce přivedeme k varu a můžeme podávat. Houbovou polévku se smetanou podáváme horkou. Je dobrá s čerstvým kmínovým chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbová polévka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena