Houbová polévka s kapáním

Další z receptů na polévku z hub ze Slovácka.


5.013x
45 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu s brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka s namočenými hříbky. Cibuli očistíme a nasekáme.

Na sádle zapěníme cibulku s kmínem, zalijeme vývarem a přidáme uvařenou zeleninu s bramborami a hříbky. Takto připravenou houbovou polévku přivedeme do varu a dochutíme solí.

Připravíme si kapání. Vejce pečlivě rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme hrubou mouku, až vznikne přiměřeně hladké těstíčko. Do vařící polévky zavaříme kapání.

Před podáváním zjemníme houbovou polévku s kapáním máslem a přidáme petrželku.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová polévka s kapáním

Zpět na recept