Houbová omáčka

Do této omáčky budeme potřebovat jak čerstvé, tak sušené houby. Při větším rozředění lze použít jako polévka. Stačí přidat brambory.


3.0564x
30 min
2×

Postup přípravy

Sušené houby si namočíme. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a dusíme spolu s nabobtnalýma houbama, posekanou cibulí a troškou kmínu ve vodě. Zalijeme vývarem a opět necháme chvilku vařit.

Rozmícháme si mouku v troše vody, pak jí zahustíme základ omáčky a necháme převařit. Přidáme smetanu, osolíme a jemně opepříme a ozdobíme zelenou petrželkou.

Podáváme teplé.

Foto: www.profimedia.cz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena