Houbová omáčka

Do této omáčky budeme potřebovat jak čerstvé, tak sušené houby. Při větším rozředění lze použít jako polévka. Stačí přidat brambory.


3.0564x
30 min
2×

Postup přípravy

Sušené houby si namočíme. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a dusíme spolu s nabobtnalýma houbama, posekanou cibulí a troškou kmínu ve vodě. Zalijeme vývarem a opět necháme chvilku vařit.

Rozmícháme si mouku v troše vody, pak jí zahustíme základ omáčky a necháme převařit. Přidáme smetanu, osolíme a jemně opepříme a ozdobíme zelenou petrželkou.


Podáváme teplé.


Foto: www.profimedia.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová omáčka

Zpět na recept