Houbová omáčka ze sušených hub

Recept na smetanovou omáčku z hub.


4.559x
30 min
5×

Postup přípravy

Sušené houby předem dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Houby necháme stát alespoň 30 minut, aby nabobtnaly.

Z másla a mouky uděláme zásmažku (množství je orientační). Houby vytáhneme z vody a vymačkáme, ale vodu si ponecháme. Houby chvíli smažíme v hotové zásmažce a když změknou, přelijeme je houbovou vodou z misky. Za stálého míchání pomaličku vlijeme sladkou smetanu a ocet, osolíme a osladíme podle chuti.

Pokud nám omáčka dostatečně nezhoustla, můžeme doplnit hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.

Houbovou omáčku ze sušených hub máme nejraději s vejci natvrdo a houskovým knedlíkem, ale fantazii se meze nekladou.
user-icon

autor Lulu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová omáčka ze sušených hub

Zpět na recept