Houbová omáčka nakyselo

Tak trochu jiný recept na houbovou omáčku. Můžeme použít jak čerstvé, tak mražené houby.


3.150x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masoxových kostek uděláme vývar. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo kousky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme konzervu, směs okořeníme pepřem, solí, kmínem a zalijeme vývarem z masoxu. Základ omáčky přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme houby. Poté přidáme ocet podle chuti. Na toto množství doporučuji 3 polévkové lžíce. Omáčku ještě chvilku vaříme. Nakonec ji zahustíme jíškou. Houbovou omáčku nakyselo podáváme s knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbová omáčka nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena