Houbová omáčka nakyselo

Tak trochu jiný recept na houbovou omáčku. Můžeme použít jak čerstvé, tak mražené houby.


3.150x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masoxových kostek uděláme vývar. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo kousky.

V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme konzervu, směs okořeníme pepřem, solí, kmínem a zalijeme vývarem z masoxu. Základ omáčky přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme houby.

Poté přidáme ocet podle chuti. Na toto množství doporučuji 3 polévkové lžíce. Omáčku ještě chvilku vaříme. Nakonec ji zahustíme jíškou.

Houbovou omáčku nakyselo podáváme s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová omáčka nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.