Houbová bramboračka

Lahodné spojení hub, koření a kořenové zeleniny ozdobené plátkem osmažené slaniny.


4.6100x
45 min
29×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 lžícemajoránka
1 kscibule
70 gsádlo
1200 mlvoda
4 ksvelké brambory
1 kostkazeleninový vývar
1 lžícedrcený kmín
1 ksvelká mrkev
150 gsušené houby
1 ksmenší celer

podle chuti

sůl

těstíčko

300 mlvoda
2 lžícehladká mouka

na ozdobu

4 plátkyanglická slanina
4 snítkykadeřavá petrželka

Postup přípravy

Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme.

Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka.

Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme.

Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová bramboračka

Zpět na recept