Opláchnuté hovězí maso vložíme do vařící osolené vody. Přidáme koření a maso vaříme pod pokličkou na mírném ohni.
Když je maso téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájené brambory a nadrobno nakrájenou cibulku.
Hotpot je hotový tehdy, když maso a zelenina změkne a tekutina je odpařená. Zeleninu a brambory přelijeme rozehřátým máslem, ozdobíme petrželkou a poklademe na plátky nakrájeným masem.
Bydlim tady v Holandsku uz 36 let. HOTPOT neznam. Jenom HOETSPOT. POT je hrnec, to hoets je jako vsechno dohromady. S jinymi ingrediencemi se to jmenuje STAMPOT, cili rozstampovane, rozslapane cosi. Nekdy je to i dobre, zalezi na kucharce ci kuchari. HOETSPOT je ale pry puvodu spanelskeho. Kdyz Spanele byli kdysi vyhaneni z Leidenu, tak to slo tak rychle, ze nad ohnistem jeste visel kotlik s varici se krmi. Holandane ochutnali a rekli si, dobre, HOTSPOET jakysi.Od te doby to varej.
Ajoj z Holandska, Vera