Recept na ovocnou omáčkou vhodnou ke zmrzlině, lívanečkům, palačinkám a dalším jiným dobrotám.
Hodnocení
4.6
/ 5 (8x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Máslo50 g
Cukr krystal50 g
Griotka1/2 dl
Červené víno1 dl
Maliny250 g
Postup přípravy
Rozehřejeme pánev, na které si rozpustíme máslo.
K rozpuštěnému máslu přidáme cukr (50 g cukru odpovídají dvě vrchovaté polévkové lžíce), který nám za pozvolného míchání začne karamelizovat.
Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme k němu omyté maliny a důkladně je prohřejeme.
K horkým malinám přilijeme griotku, červené víno a krátce povaříme. U tohoto receptu je nejdůležitější opravdu velmi pomalé míchání. Sice děláme omáčku, ale chceme v ní i kousky malin, které bychom rychlým mícháním rozmačkali.
Horká malinová omáčka chutná výborně k palačinkám, lívancům, můžeme jí přelévat i zmrzlinu. Chutná výtečně!
K přípravě omáčky můžeme použít jakékoli zahradní nebo lesní ovoce, které máme k dispozici: jahody, rybíz, borůvky nebo ostružiny.