Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Jedinečný recept na výborný čokoládový dezert, kterému málokdo odolá!


4.366x
20 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
90 gmáslo
90 gčokoláda
90 gcukr krupice
50 ghladká mouka

omáčka

2 lžícecukr
1 lžícevoda
červené víno
čerstvé jahody

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Připravíme si fondant. Máslo a kvalitní čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Rozšleháme vejce a při šlehání vejce postupně přisypáváme cukr. Poté přilijeme teplou čokoládu s máslem a znovu metlou rozšleháme na jednobarevnou hmotu.

Čokoládové těsto rozdělíme do formiček, vložíme do trouby a pečeme cca 8 - 10 minut. Pečení je nejdůležitější část přípravy. Upečený fondant vyjmeme a necháme minimálně 3 minuty chladnout.

Mezitím si připravíme omáčku - jahodový coulis. Očištěné jahody (odhadem na 4 porce) nakrájíme a vložíme do kastrůlku. Přilijeme víno a přisypeme 2 lžíce cukru. Dále přilijeme lžíci vody a vaříme, až jsou jahody rozvařené na kaši. Poté jahodový coulis scedíme a omáčku přes jemné sítko propasírujeme.

Čokoládové bábovičky fondant vyklopíme na talíře, přelijeme jahodovým coulis a ihned podáváme jako sladký dezert. Fondant by měl být po rozkrojení tekutý.
user-icon

autor Filip


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní