Čínské zelí postupně rozebereme a vyřezáváme košťály, které se dají použít povařené ve svazku podobně jako špargl na jiný recept. Vnitřek zelí zůstane na nakrájení na nudličky.
Ochutíme mleté maso. Vmícháme česnek, osmaženou cibulku, pepř, majoránku a další koření podle chuti. Přidáme uvařenou rýži a vejce a malinko hladké mouky. Směsí plníme spařené a vychladlé zelné listy, až zaplníme celý pekáč. Mezi nebo navrch dáme nakrájené nudličky zelí.
Holubce z čínského zelí podlijeme vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu a pečeme pod poklicí. K závěru můžeme přidat navrch zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr a nebo nadrobit balkánský sýr druh podle obliby. Odkryté dopečeme.
Holubce z čínského zelí jsou báječně jemné a chutnější než listy zelné nebo kapustové.