Holubce z čínského zelí

Postup stejný jako když se dělají plněné zelné listy ochuceným mletým masem zapečené v troubě a navrch ke konci zakysaná smetana, případně strouhaný sýr.


5.08x

Ingredience

1 kostkamasox
1 hlávkačínské zelí
1 kgmleté vepřové maso
1 balíčekrýže ve varných sáčcích
1 kelímekkrémová zakysaná smetana

podle chuti

česnek
sůl
majoránka
cibule
hladká mouka

Postup přípravy

Čínské zelí postupně rozebereme a vyřezáváme košťály, které se dají použít povařené ve svazku podobně jako špargl na jiný recept. Vnitřek zelí zůstane na nakrájení na nudličky.

Ochutíme mleté maso. Vmícháme česnek, osmaženou cibulku, pepř, majoránku a další koření podle chuti. Přidáme uvařenou rýži a vejce a malinko hladké mouky. Směsí plníme spařené a vychladlé zelné listy, až zaplníme celý pekáč. Mezi nebo navrch dáme nakrájené nudličky zelí.

Holubce z čínského zelí podlijeme vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu a pečeme pod poklicí. K závěru můžeme přidat navrch zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr a nebo nadrobit balkánský sýr druh podle obliby. Odkryté dopečeme.

Holubce z čínského zelí jsou báječně jemné a chutnější než listy zelné nebo kapustové.
user-icon

autor mmafster


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holubce z čínského zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena