Holubce z čínského zelí

Postup stejný jako když se dělají plněné zelné listy ochuceným mletým masem zapečené v troubě a navrch ke konci zakysaná smetana, případně strouhaný sýr.


5.08x

Postup přípravy

Čínské zelí postupně rozebereme a vyřezáváme košťály, které se dají použít povařené ve svazku podobně jako špargl na jiný recept. Vnitřek zelí zůstane na nakrájení na nudličky.

Ochutíme mleté maso. Vmícháme česnek, osmaženou cibulku, pepř, majoránku a další koření podle chuti. Přidáme uvařenou rýži a vejce a malinko hladké mouky. Směsí plníme spařené a vychladlé zelné listy, až zaplníme celý pekáč. Mezi nebo navrch dáme nakrájené nudličky zelí.

Holubce z čínského zelí podlijeme vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu a pečeme pod poklicí. K závěru můžeme přidat navrch zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr a nebo nadrobit balkánský sýr druh podle obliby. Odkryté dopečeme.

Holubce z čínského zelí jsou báječně jemné a chutnější než listy zelné nebo kapustové.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holubce z čínského zelí

Zpět na recept