Holštýnské karbanátky

Karbanátky z mletého krůtího masa, nakrájené šunky, petrželky a cibulky. Recept je jednoduchý a výsledek moc dobrý.


3.0521x
30 min

Ingredience

4 ksvejce
90 gšunka
1 kscibule
500 gkrůtí maso

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
petrželka
mletý pepř

Postup přípravy

Na pánvičce zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na kostičky, petrželku na drobné kousky. Krůtí maso umeleme.

Osmaženou cibuli dáme do mísy, přidáme namleté krůtí maso, šunku, petržel, sůl, pepř a promícháme.

Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky a necháme je půl hodiny chladit.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a karbanátky na něm opečeme dozlatova z obou stran. Karbanátky klademe na papírový ubrousek, abychom z nich odsáli přebytečný tuk.

Na rozehřátém oleji usmažíme volská oka tak, aby byly bílky tuhé, ale žloutky měkké.

Volská oka podáváme s teplými holštýnskými karbanátky jako hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holštýnské karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena