Holštýnské karbanátky

Karbanátky z mletého krůtího masa, nakrájené šunky, petrželky a cibulky. Recept je jednoduchý a výsledek moc dobrý.


3.0521x
30 min

Postup přípravy

Na pánvičce zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na kostičky, petrželku na drobné kousky. Krůtí maso umeleme.

Osmaženou cibuli dáme do mísy, přidáme namleté krůtí maso, šunku, petržel, sůl, pepř a promícháme.

Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky a necháme je půl hodiny chladit.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a karbanátky na něm opečeme dozlatova z obou stran. Karbanátky klademe na papírový ubrousek, abychom z nich odsáli přebytečný tuk.

Na rozehřátém oleji usmažíme volská oka tak, aby byly bílky tuhé, ale žloutky měkké.

Volská oka podáváme s teplými holštýnskými karbanátky jako hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holštýnské karbanátky

Zpět na recept