Hnědý zákusek

Zákusek s bílou a čokoládovou čepicí ke kávě.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

Žloutky ušleháme spolu s cukrem do husté pěny. Vsypeme ořechy, krupici, kakao a strouhaná jablka. Společně promícháme. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Připravené těsto vylijeme plech a upečeme dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

Čokoládu nastrouháme. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Krémem potřeme korpus. Nakonec vše posypeme strouhanou čokoládou.

Hnědý zákusek necháme vychladit a ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hnědý zákusek

Zpět na recept